Placinta cu branza si ierburi aromate

Printeaza

Placinta cu branza si ierburi aromate din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry, mozzarela, busuioc, menta, frunze de telina, tarhon, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 12 rosii cherry
  • 200 g mozzarella
  • ierburi aromate (busuioc, menta, frunze de telina, tarhon, patrunjel)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece circa o oră.

Se întinde aluatul în foaie subţire, rotundă, se aşază într-o tavă cu hârtie de copt, iar pe toată suprafaţa se aşază roşiile tăiate pe jumătate, bucăţele de mozzarella, ierburile aromate rupte bucăţele.

Se presară totul cu sare şi piper, după gust, se stropesc cu ulei de măsline, se aduc marginile din loc în loc (ca în imagine) şi se dă la cuptor pentru circa 20-30 de minute.

Se serveşte imediat.

 

Placinta cu branza si ierburi aromate

Placinta_cu_branza_si_ierburi_aromate

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.