Placinta cu branza si ierburi aromate
PrinteazaPlacinta cu branza si ierburi aromate din: faina, unt, oua, sare, rosii cherry, mozzarela, busuioc, menta, frunze de telina, tarhon, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 3 oua
- 1/2 lingurita sare
pentru umplutura:
- 12 rosii cherry
- 200 g mozzarella
- ierburi aromate (busuioc, menta, frunze de telina, tarhon, patrunjel)
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece circa o oră.
Se întinde aluatul în foaie subţire, rotundă, se aşază într-o tavă cu hârtie de copt, iar pe toată suprafaţa se aşază roşiile tăiate pe jumătate, bucăţele de mozzarella, ierburile aromate rupte bucăţele.
Se presară totul cu sare şi piper, după gust, se stropesc cu ulei de măsline, se aduc marginile din loc în loc (ca în imagine) şi se dă la cuptor pentru circa 20-30 de minute.
Se serveşte imediat.
Placinta cu branza si ierburi aromate
Pofta buna!