Ciorba de peste cu masline din: peste, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, bulion, rosii, masline, lamai, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 800 g peşte, după gust o ceapă un ardei gras 2 fire ţelină 2 căţei usturoi 150 ml vin alb 2 linguri bulion 3 roşii 100 g măsline 2 lămâi 3 linguri ulei […]
Ciorba de peste cu costita
PrinteazaCiorba de peste cu costita din: crap, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei colorat, cartofi, smantana, ou, sare.
- 400 g peste (crap)
- 100 g costita
- 100 g ceapa
- 100 g morcovi
- 100 g telina
- 100 g ardei colorat
- 200 g cartofi
- 100 g smantana
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Tai costiţa în felii, apoi în bucăţi mai mici, pe care le pui în vasul pentru gătit, le laşi să se topească şi să se rumenească puţin, apoi le scoţi.
Cureţi legumele, le speli şi le tai fideluţă, cu excepţia cartofului pe care îl tai cubuleţe. Cureţi peştele, îl speli şi îl porţionezi.
In grăsimea rămasă de la costiţă, căleşti legumele, fără cartofi, până se vor înmuia, apoi adaugi circa 1,5 litri de apă şi imediat pui cartofii.
Cu 10 minute înainte ca preparatul să fie gata, adaugi peştele, sărezi şi reduci focul la minimum.
Gălbenuşul îl amesteci împreună cu smântână, iar când ciorba este gata, o dregi cu acest amestec.
Serveşti ciorba presărată cu bucăţele de costiţă prăjită.
Ciorba de peste cu costita
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba deasa de peste din: cod, ceapa, pastarnac, ardei, morcov, cartofi, masline, rosii in bulion, sare, otet. Ingrediente: 350 g cod o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras un morcov 3 cartofi 150 g măsline 3 roşii în bulion oţet sau zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Se pun la fiert în […]
Pofta buna!
Nu se mai pune costita in ciorba daca avem si carne de peste 😉