Chifteluţe de legume
PrinteazaChifteluţe de legume
Ingrediente:
- o jumătate de conopidă
- un dovlecel
- 3 cartofi
- 3 ouă
- 100 g granule de soia
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- o sfeclă roşie
- 100 g smântână
- o linguriţă de pătrunjel uscat
Preparare:
Conopida se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe. Se scoate cu o spumieră şi se lasă să se răcească. Se toacă mărunt şi se pune într-un vas mai mare împreună cu dovlecelul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari şi stors de suc.
Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi daţi pe râzătoare, presăraţi cu sare şi scurşi de suc. Granulele de soia se fierb în apă cu sare, se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să elimine apa. Se pun peste legume, se adaugă ouăle, sarea şi piperul.
Se amestecă totul, se încinge ulei într-o tigaie şi se toarnă din compoziţie cu o lingură. Se stropesc cu ulei încins ca să-şi păstreze forma rotundă, se prăjesc cinci minute pe fiecare parte, se scot cu o spumieră şi se pun pe um şervet absorbant.
Sfecla roşie se fierbe, se dă pe râzătoare şi se amestecă împreună cu sarea, piperul, puţin ulei, pătrunjelul şi smântână.
Pofta buna!