Ciorba deasa de sfecla
PrinteazaIngrediente:
- 3 sfecle roşii
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 linguriţă făină
- 1/2 lămâie
- 80 g margarină
- sare
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi sfecla, morcovul şi cartoful, le tai bucăţi şi le pui la fiert îr apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, le strecori, dar păstrezi zeama şi le treci printr-o sită.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească în margarină topită, pui şi făina în ploaie şi amesteci. După ce s-au rumenit puţin, adaugi treptat piureul de legume şi o parte din zeama păstrată şi laşi să fiarbă la foc moderat 25 de minute.
La final potriveşti gustul de sare, ornezi zeama de lămâie şi presari verdeaţa tocată.
Ciorbă deasă de sfeclă
Poftă bună!
Eu servesc ciorba de sfecla cu smantana, e foarte buna.