Crap umplut cu legume
PrinteazaCrap umplut cu legume din: crap, cartofi, morcovi, ciuperci, ardei capia, ceapa, usturoi, vin, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, condimente pentru peste.
- 1 crap mare
- 1 kg cartofi
- 300 g morcovi
- 400 g ciuperci
- 3 ardei capia
- 2 cepe
- 1 capatana de usturoi
- 200 ml vin
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare
- piper
- condimente pentru peste
Mod de rpeparare:
Cureţi peştele de solzi, îl speli bine şi îl presari cu sare, piper şi alte condimente pentru peşte. Ungi crapul cu ulei de măsline şi îl laşi pe un platou până pregăteşti legumele. Cureţi legumele şi le speli. Tai mărunt câţiva cartofi şi celelalte legume, apoi le condimentezi cu sare şi piper.
Umpli crapul cu ciupercile amestecate cu usturoi, ardei, ceapă, morcov şi câţiva cartofi. Restul de cartofi îi pui lângă peşte, într-o tavă unsă cu ulei. Stropeşti crapul cu suc de lămâie, torni vinul alb sau roşu, adaugi puţină apă, o lingură de ulei, condimente speciale şi laşi la cuptor la foc mediu.
După ce scoţi crapul din cuptor, îl stropeşti cu zeamă de lămâie, presari pătrunjel tocat şi îl serveşti cu cartofi sau salată verde.
Crap umplut cu legume
Pofta buna!
Merita incercat crapul asta!