Placinta cu carne de pui si ceapa verde
PrinteazaPlacinta cu carne de pui si ceapa verde din: piept de pui, aluat, ceapa verde, bulion, ulei, piper, condimente pentru pui, oua, lapte.
- un piept de pui fiert
- 400 g aluat foitaj
- o legatura ceapa verde
- o lingura bulion
- o lingura ulei
- piper
- condimente pentru pui
pentru uns:
- 2 oua
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Aluatul se desface din ambalaj si se lasă la decongelat. Intr-o tigaie cu ulei se pune ceapa tocată la căit si, după ce s-a înmuiat, se adaugă bulionul defăcut în puţină apă. Se adaugă piper si o linjuriţă de condimente si se lasa sa fiarba 10 minute.
Carnea se taie la cuţit, fâşii-fâşii şi, după ce au treut cele 10 minute, se pune peste ceapă. Se mai lasă pe foc 10 minute.
Din aluatul usor întins cu degetele se taie bucăţi în funcţie de cât de mari se doresc a fi plăcintele si se umplu cu compoziţia de carne, apoi se pliază. Se ung cu ouă bătute cu lapte şi se asază într-o tavă unsă uşor cu ulei. Se coc 40 de minute.
Placinta cu carne de pui si ceapa verde
Pofta buna!