Placinta cu carne de pui si ceapa verde

Printeaza

Placinta cu carne de pui si ceapa verde din: piept de pui, aluat, ceapa verde, bulion, ulei, piper, condimente pentru pui, oua, lapte.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_pui_si_ceapa_verde

  • un piept de pui fiert
  • 400 g aluat foitaj
  • o legatura ceapa verde
  • o lingura bulion
  • o lingura ulei
  • piper
  • condimente pentru pui

pentru uns:

  • 2 oua
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Aluatul se desface din ambalaj si se lasă la decongelat. Intr-o tigaie cu ulei se pune ceapa tocată la căit si, după ce s-a înmuiat, se adaugă bulionul defăcut în puţină apă. Se adaugă piper si o linjuriţă de condimente si se lasa sa fiarba 10 minute.

Carnea se taie la cuţit, fâşii-fâşii şi, după ce au treut cele 10 minute, se pune peste ceapă. Se mai lasă pe foc 10 minute.

Din aluatul usor întins cu degetele se taie bucăţi în funcţie de cât de mari se doresc a fi plăcintele si se umplu cu compoziţia de carne, apoi se pliază. Se ung cu ouă bătute cu lapte şi se asază într-o tavă unsă uşor cu ulei. Se coc 40 de minute.

Placinta cu carne de pui si ceapa verde

Placinta_cu_carne_de_pui_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.