Prăjitură cu blat din nucă si vişine
PrinteazaPrăjitură cu blat din nucă si vişine din: oua, zahar, faina, cacao, albusuri, nuca, visine, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, budinca de capsuni, lapte.
pentru blatul maro:
- 4 oua
- cate 4 linguri zahar si faina
- 1 lingura cacao
pentru blatul cu nuci:
- 6 albusuri
- cate 1 cana zahar, faina, nuca maruntita si visine fara samburi
- 1 plic praf de copt
pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 150 g zahar
- 200 g unt
- 2 plicuri zahar vanilinat
pentru glazura:
- 1 plic budinca de capsuni
- 2 linguri zahar
- 400 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru blatul maro, baţi albuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile, făina şi cacaua şi amesteci uşor.
Intinzi compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul 1/2 oră, la foc mediu, în cuptorul cald.
Pentru blatul cu nucă, baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi nuca mărunţită, vişinele tăiate în jumătăţi, praful de copt şi făina.
Torni compoziţia în tava de 25×35 cm, tapetată cu hârtie. Coci blatul 15-20 de minute, la foc mediu.
Amesteci la bain-marie, până se îngroaşă, gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat.
Freci spumă untul şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită.
Prepari budinca urmând instrucţiunile de pe plic.
Ungi cu cremă blatul cu nuci, suprapui blatul maro, acoperi cu budinca de căpşune şi păstrezi prăjitura în frigider 2 ore.
Prăjitură cu blat din nucă si vişine
Pofta buna!