Sote de legume
PrinteazaSote de legume din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, fasole verde, unt, vin alb, pudra de chimen, coriandru, cimbru, dovlecel, busuioc, sare, iper.
- 500 g cartofi mai mici
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 200 g fasole verde (conserva)
- 50 g unt
- 100 ml vin alb
- pudra de chimen
- coriandru
- cimbru
- 1 dovlecel
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi îi tai în două sau în patru. Fierbi morcovii, rădăcina de pătruniel [elina şi dovleacul, după care le tai bucăţi. Fasolea verde o scurgi.
Aşezi toate legumele într-un vas, le condimentezi cu ierburi aromate uscate, sare şi piper, după gust, le stropeşti cu unt topit şi cu vinul alb, apoi le sotezi câteva minute, mişcând uşor, din când în când, cratiţa pentru a nu se zdrobi ingredientele.
Serveşti soteul de legume ca atare sau ca garnitură la friptură.
Sote de legume
Pofta buna!