Sufleu cu legume şi fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu cu: morcovi, mazare, ardei gras, fenicul, usturoi, oua, smantana, faina, cartofi, rosii cherry, oregano uscat, ulei, sare, piper, gogonele, varza rosie.

Ingrediente:

  • doi morcovi
  • 400 g mazăre
  • doi ardei graşi
  • două bucăţi de fenicul
  • 4 căţei de usturoi
  • 5 ouă
  • 100 ml smântână
  • 60 g făină
  • doi cartofi
  • 400 g roşii cherry
  • o lin­gură cu oregano uscat
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • gogonele
  • varză roşie

 

Mod de preparare:

Morcovii şi cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. După ce s-au răcit puţin se taie cubuleţe şi se lasă într-un bol. Mazărea se fierbe, se scurge de apă şi se pune peste morcovi.

Intr-o tigaie se încinge puţin ulei, se adaugă feniculul tăiat mărunt, se căleşte zece minute, apoi se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe şi se mai călesc cinci minute. Se lasă să se răcească şi se pun peste legumele din bol. Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, ouăle bătute separat, smântână şi făina.

Se adaugă roşiile cherry spă­late şi tăiate sferturi, oregano, sare şi piper după gust. Se toarnă restul de ulei, se amestecă şi se toarnă într-o formă de ceramică unsă cu ulei. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până capătă o culoare maronie la suprafaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.