Rulouri aromate cu scorţişoară
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu: faina, unt, zahar pudra, ou, scortisoara, fructe uscate, nuca, migdale, zahar vanilat, sare.
Ingrediente:
- 450 g făină
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- un ou
- două linguri cu scorţişoară măcinată
- 100 g fructe uscate
- 100 g miez de nucă
- 100 g migdale
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un sfert de linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Untul moale se pune într-un bol împreună cu oul, 150 g zahăr pudră, sarea şi se mixează. Când a devenit ca o cremă se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Se întinde o foaie subţire, se presară cu zahărul vanilinat, scorţişoara, miezul de nucă şi migdalele măcinate şi fructele uscate tocate mărunt. Se rulează, se taie romburi şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc 10-15 minute, având grijă să nu se ardă, apoi se pudrează cu restul de zahăr pudră.
Pofta buna!