Ciulama de dovlecei
PrinteazaCiulama de dovlecei din: dovlecel, unt, faina, lapte, sare, piper, marar.
- 1 dovlecel mic (circa 200 g)
- 150 g unt
- 100 g faina
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Curăţaţi dovlecelul şi fierbeţi-1 în apă clocotită cu puţină sare. Scurgeţi-l, tăiaţi-l rondele. Frecaţi bine făina cu laptele rece, până se amestecă omogen, fără cocoloaşe. Incingeţi uşor untul într-o cratiţă, turnaţi amestecul de făină, amestecând continuu şi energic, cu lingura de lemn, până începe să se îngroaşe.
Adăugaţi dovleceii, amestecaţi mereu şi mai turnaţi din zeama în care au fiert, cât să nu fie prea groasă ciulamaua. Lăsaţi să mai fiarbă la foc mic în 2-3 min, amestecând frecvent, să nu se lipească. Asezonaţi cu sare şi piper, serviţi cu mărar şi mămăliguţă.
Pofta buna!