Musaca de cartofi cu mazare
PrinteazaMusaca de cartofi cu mazare din: cartofi, carne tocata, mazare, cascaval, lapte, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, ulei.
- 1 kg cartofi
- 500 g carne tocata
- 400 g mazare
- 150 g cascaval
- 500 ml lapte
- 4 linguri faina
- 4 galbenusuri de ou
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii, apoi îi pui la fiert, iar când sunt gata, îi strecori şi îi cureţi de coajă, dacă este nevoie. Pui carnea tocată la călit şi adaugi sare şi piper după gust. Cartofii curăţaţi, îi tai rondele şi pui jumătate dintre ei într-un vas termorezistent.
Peste cartofi pui stratul de carne călită, cubuleţele de caşcaval, mazărea fiartă şi strecurată. Acoperi cu straturi de cartofi rămaşi. Faci rântaşul din făină, adaugi laptele şi gălbenuşurile bătute. Când se îngroaşă, torni amestecul peste stratul de cartofi.
Scuturi tava puţin şi o bagi în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade până prinde o crustă aurie.
Musaca de cartofi cu mazare
Pofta buna!