Drob de orez cu legume

Printeaza

 Drob de orez cu legume

Ingrediente:Drob de orez cu legume

  • 200 g orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 2 cartofi
  • 150 g măs­line
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri condiment
  • 100 g margarină
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri boia
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Alegi şi speli orezul pe care îl pui în cantitate triplă de apă o dată cu condimentul. Pui şi cartofii să fiarbă în coajă şi apoi îi cureţi şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se înăbuşe în 2 linguri de margarină. Morcovii şi ţelina le cureţi şi le razi mare, măslinele le cureţi de sâmburi şi le tai bucăţele.

Drob de orez cu legume1

Amesteci orezul fiert cu toate legumele, verdeţurile tocate, 4 linguri de pesmet, 1 cană de supă dintr-un cub de concentrat de post şi condimente.

Pui toată compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet şi o dai la copt, la foc mediu, circa 30 de minute.

Drob de orez cu legume

Drob de orez cu legume

Poftă bună!

1 comentariu

  1. E bun drobul de orez, dar parca mergea si ceva carne.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.