Drob de orez cu legume
PrinteazaDrob de orez cu legume
- 200 g orez
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de ţelină
- 2 cartofi
- 150 g măsline
- 5 linguri pesmet
- 2 linguri condiment
- 100 g margarină
- 2 legături pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2 linguri boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi şi speli orezul pe care îl pui în cantitate triplă de apă o dată cu condimentul. Pui şi cartofii să fiarbă în coajă şi apoi îi cureţi şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se înăbuşe în 2 linguri de margarină. Morcovii şi ţelina le cureţi şi le razi mare, măslinele le cureţi de sâmburi şi le tai bucăţele.
Amesteci orezul fiert cu toate legumele, verdeţurile tocate, 4 linguri de pesmet, 1 cană de supă dintr-un cub de concentrat de post şi condimente.
Pui toată compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet şi o dai la copt, la foc mediu, circa 30 de minute.
Drob de orez cu legume
Poftă bună!
E bun drobul de orez, dar parca mergea si ceva carne.