Peste cu dovlecei la cuptor
PrinteazaPeste cu dovlecei la cuptor din: merluciu, rosii, ardei gras, morcov, dovlecei, ulei, sare, piper, usturoi, vin alb.
- 2-3 bucati de merluciu
- 3 rosii
- 2 ardei grasi
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 dovlecei
- ulei
- sare
- piper
- 5 catei usturoi
- 1 pahar vin alb sec
Mod de preparare:
Speli legumele, ie toci mărunt, pui la prăjit ceapa, apoi pui ardeii, iar după un minut, roşiile şi morcovul dat pe răzătoarea mică, sare şi piper. Speli peştele, îl cureţi de piele şi de oasele din mijloc şi sărezi. Ungi o tavă şi pui o parte din legumele călite, apoi pui peştele, iar peste el pui rondele de dovlecel şi căţeii de usturoi.
Ultimul strat trebuie să fie format din restul de legume călite.Torni paharul de vin şi dai la cuptor 25-30 de minute la foc potrivit. Poţi servi cu piure de cartofi şi mujdei de usturoi.
Peste cu dovlecei la cuptor
Pofta buna!