Prajitura glazurata cu miere

Printeaza

 Prajitura glazurata cu miere

Ingrediente:Prajitura glazurata cu miere

  • 200 g zahăr
  • 5 linguri miere
  • 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac
  • 100 ml ulei
  • 500 g făină

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru copt.

Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 35 minute si cand e gata o laşi să se răcească în tavă.

Pentru glazură ai nevoie de:

  • 300 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 1 pachet margarină
  • 5 linguri cacao
  • 50 ml rom
  • 200 g nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Pui pe foc să se lege apa, zahărul şi cacaua şi după ce s-a dizolvat zahărul, pui margarina şi romul. Laşi să fiarbă până se transformă într-un sirop mai gros care este, de fapt, glazura.

Prajitura glazurata cu miere1

Tai bucăţi potrivite blatul care s-a răcit între timp, şi treci fiecare bucată prin glazură şi apoi, în funcţie de gust, prin nucă macinată.

Prăjitură glazurată cu miere

Prajitura glazurata cu miere

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna prajitura cu miere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.