Peste cu rosii si patrunjel

Printeaza

Peste cu rosii si patrunjel din: grau, fileuri de peste, vin, sare, piper, ceapa, ulei, cimbru, rosii, patrunjel, boabe de mustar.

Ingrediente:Peste_cu_rosii_si_patrunjel

  • 1 kg grau sau arpacas
  • 2 kg fileuri de peste
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • 500 g ceapa
  • 1 pahar ulei
  • 1 lingurita praf de cimbru
  • 500 g rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boabe de mustar macinate

 

Mod de preparare:

Fierbi grâul sau arpacaşul până se înmoaie, cu multă apă şi puţină sare. Este de preferat să fierbi grâul în ceaun, ca să nu se prindă. Toci ceapa şi o căleşti în ulei încins. Stingi prăjeala cu grâul fiert bine, adaugi vinul, boabele de muştar măcinate, cimbrul, sare şi piper şi amesteci bine. Laşi să fiarbă înăbuşit încă 5 minute.

Tai roşiile felii şi încingi cuptorul. Peştele sărat şi piperat îl aşezi pe pătura de grâu şi îl acoperi cu felii de roşii, apoi îl dai la cuptor, la foc potrivit, circa o jumătate de oră. Toci pătrunjelul şi îl presari peste peşte.

Peste cu rosii si patrunjel

Peste_cu_rosii_si_patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.