Cotlet de porc cu piersici fripte
PrinteazaCotlet de porc cu piersici fripte din: cotlete de porc, otet balsamic, zeama de lamaie, cimbru, piersici, sare, piper, zahar brun.
- 4 cotlete de porc
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura cimbru proaspat tocat
- 4 piersici mari
- sare
- piper
- zahar brun
Mod de preparare:
Bateţi puţin cotletele, cât să nu fie prea groase. într-un bol, amestecaţi 2 linguri de oţet, zeama de lămâie, cimbrul, sare şi piper. Păstraţi o lingură din această marinată, iar restul puneţi-l într-o pungă sigilabilă. Adăugaţi în pungă cotletele, amestecaţi bine şi închideţi punga. Lăsaţi la frigider, cel puţin o oră, răsucind punga din când în când.
Cojiţi piersicile, tâiaţi-le în jumătăţi şi scoateţi sâmburele. Puneţi-le în scobituri puţin din marinata păstrată, presăraţi câteva granule de zahăr brun şi lăsaţi-le să stea câteva minute. Pregătiţi grătarul cu jar. Scoateţi carnea din marinată, stergeţi-o uşor, ungeţi-o cu ulei. Frigeţi-o pe grătar.
Lângă carne, puneţi pe grătar şi jumătăţile de piersici, cu scobitura în sus. Lăsaţi-le 3-4 min, până se înmoaie şi încep să se rumenească, apoi întoarceţi-le lăsaţi-le încă 2-3 min. Serviţi imediat cotlete cu piersici fripte şi cu o salată ori o altă garnitură de legume.
Cotlet de porc cu piersici fripte
Pofta buna!