Supă de roşii excelentă
PrinteazaSupă de roşii excelentă din: rosii, foi de dafin, cuisoare, coaja de lamaie, patrunjel verde, zeama de legume, smantana, piper, sare, nucsoara, ceapa verde, ulei de masline, crutoane de paine.
- 500 g rosii bine coapte
- 2 foi de dafin
- 2-3 cuisoare
- coaja unei lamai
- patrunjel verde
- 1 ceapa
- 2-3 lingurite faina de grau
- zeama de legume
- 1/2 pahar smantana
- piper macinat
- sare
- nucsoara
- codite de ceapa verde
- ulei de masline
- crutoane de paine
Mod de preparare:
Speli roşiile, le ştergi bine cu un prosop de bucătărie, le tai în patru şi le aşezi într-o oală, în care adaugi foi de dafin, cuişoare, coajă de lămâie şi pătrunjel verde tocat. Torni apă peste ele, cât să fie acoperite. încorporezi ceapa tăiată mărunt şi laşi totul să fiarbă până ce se înmoaie roşiile şi ceapa.
Adaugi încet făina şi amesteci bine totul, fără să mai laşi să fiarbă. Treci supa printr-o sită, adaugi zeama de legume şi smântână, condimentezi cu sare, piper, nucşoară şi mai laşi să dea într-un clocot. Serveşti supa de roşii cu crutoane de pâine rumenite şi cu rondele de codiţe de ceapă verde presărate deasupra.
Supă de roşii excelentă
Pofta buna!