Supa cu fidea si fasole verde

Printeaza

Supa cu fidea si fasole verde din: fasole verde, morcov, ceapa, telina, patrunjel, fidea, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Supa_cu_fidea_si_fasole_verde

  • 450 g fasole verde
  • un morcov
  • doua cepe
  • un sfert de telina
  • o radacina de patrunjel
  • 3 rotocoale de fidea
  • 75ml ulei de floarea soarelui
  • doi catei de usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • smantana

 

Mod de preparare:

Fasolea verde se curăţă, se taie bucăţi mici şi, după ce s-a spălat, se pune într-un castron. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ţelina, morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe sau felii subţiri şi se pun peste ceapă.

Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele tăiate şi se călesc până se înmoaie. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele, sare, piper şi se fierb 15 minute. Se adaugă fasolea verde, se mai fierbe zece minute, apoi se presară fideaua ruptă în bucăţi mici.

Când fasolea şi fideaua sunt fierte, se presară usturoiul pisat, mărar tocat şi se opreşte focul. Se serveşte fierbinte sau caldă, simplă sau cu smântână.

Supa cu fidea si fasole verde

Supa_cu_fidea_si_fasole_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.