Bouillabaisse: Supa de Pește – O Călătorie Culinară în Inima Franței și Rețeta Originală. Bouillabaisse, o supă robustă de pește, emblematică pentru bucătăria din Marsilia, este mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o poveste a tradiției și inovației culinare. Istoria Bouillabaisse: O Simfonie Culinară din Marsilia Bouillabaisse își are originea în […]
Peste cu caise uscate si cuscus
PrinteazaPeste cu caise uscate si cuscus din: peste alb, praz, morcovi, cuscus, usturoi, unt, coriandru, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 500 g peste alb
- 1 fir praz verde
- 2 morcovi fierti
- 250 g cuscus
- 150 g caise uscate
- 3 catei de usturoi
- 70 g unt
- coriandru boabe
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Tai peştele în bucăţi mai mici şi le aşezi într-o tavă cu puţin ulei.
Presari sare, piper, usturoiul zdrobit, coriandru şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Pui 500 ml de apă la fiert cu puţină sare şi, când dă în clocot, adaugi cuş-cuşul.
Laşi să fiarbă 2-3 minute, după aceea adaugi untul, fructele uscate, morcovul tăiat felii şi prazul tăiat bucăţi.
Serveşti peştele cu pătrunjel verde şi cu fructele uscate.
Peste cu caise uscate si cuscus
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos de Mango pentru Pește sau Fructe de Mare
Sos de Mango pentru Pește sau Fructe de Mare din: mango, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, ardei iute, suc de lime, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 1 mango matur, curățat și tăiat cubulețe 1/4 ceapă roșie, tăiată fin 1/4 ardei gras roșu, tăiat cubulețe 1/4 ardei gras galben, tăiat cubulețe 1/4 ceapă verde, tăiată […]
Pofta buna!