Tarta cu mere si nuci
PrinteazaTarta cu mere si nuci din: faina, zahar, oua, praf de copt, apa, sare, mere acrisoare, lapte, nuci, fistic, smantana, scosrtisoara.
- 130 g faina
- 130 g zahar
- 2 oua
- 1 praf de copt
- 6 linguri apa calduta
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 4 mere acrisoare
- 200 ml lapte
- 175 g zahar
- 4 oua
- 150 g nuci zdrobite
- 50 g fistic
- 200 ml smantana dulce lichida
- 1 praf scortisoara
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu zahărul, adaugi apoi apa călduţă şi făina cernută cu praful de copt şi sarea. Frămânţi bine până se formează un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să se odihnească circa 30 de minute.
Intinzi aluatul în foaie şi tapetezi cu ea interiorul unei forme de tartă. Inţepi cu furculiţa în mai multe locuri. Presari deasupra puţine nuci zdobite. Amesteci, într-un castron, ouăle, laptele, smântână dulce şi zahărul. Torni compoziţia în interiorul tartei. Deasupra aşezi felii de mere mai grosuţe, curăţate de căsuţa cu seminţe.
Presari restul de nuci, fisticul zdrobit şi scorţişoara măcinată, apoi introduci tarta la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, până capătă o nuanţă aurie. O laşi să se răcească, o porţionezi şi o serveşti.
Tarta cu mere si nuci
Pofta buna!