Clătite cu carne şi sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, lapte, oua, faina, carne de curcan, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei gras, amidon alimentar, nuca, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 250 ml apă minerală
- 250 ml lapte dulce
- 3 ouă
- 400 g făină
- 400 g carne de curcan
- două cepe
- o căpăţână de usturoi
- un ardei iute
- un ardei gras
- o linguriţă cu amidon alimentar
- 50 g miez de nucă
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă laptele rece cu apa minerală, o linguriţă cu sare, ouăle şi făina.
Se unge o tigaie încinsă cu ulei, se toarnă puţină compoziţie şi se coace clătita pe ambele părţi, procedându-se la fel şi cu restul aluatului.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi jumătate din cantitate se pune la călit în puţin ulei încins cinci minute. Se adaugă carnea de curcan dată prin maşina de tocat, sare şi piper. Se căleşte până începe să capete o culoare aurie, se adaugă puţină apă şi pătrunjel tocat.
Se ţine pe foc până scade sosul, apoi se umplu clătitele. Restul de ceapă şi usturoi, ardeiul gras şi ardeiul iute tăiaţi mărunt se călesc în puţin ulei.
Se adaugă o cană cu apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă până scade sosul la jumătate. Se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă şi se mai fierbe cinci minute.
Pofta buna!