Cuşcuş cu pui şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de cuscus cu: morcovi, mazare, conopida, ciuperci, ceapa, porumb, piept de pui, usturoi, seminte de mustar, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 150 g cuşcuş
- doi morcovi
- 200 g mazăre
- 300 g conopidă
- 200 g ciuperci
- o ceapă
- 100 g porumb din conservă
- două piepturi de pui
- 3 căţei de usturoi
- o lingură cu seminţe de muştar
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert împreună cu mazărea şi conopida. După zece minute se scot cu o spumieră şi se pun într-un bol.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie bucăţele. Se prăjesc în puţin ulei încins împreună cu ceapa şi usturoiul, se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă zece minute.
Se condimentează, se pasează cu un blender şi se păstrează la cald. Piepturile de pui se dezo- sează, se spală, se scurg de apă şi se taie cubuleţe. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins până devin aurii şi se adaugă piureul de ciuperci.
Se presară seminţele de muştar întregi sau pisate într-un mojar, se toarnă jumătate de cană cu apă şi se fierbe totul zece minute. Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă cu sare, piper şi se serveşte alături de legumele calde condimentate, sosul de pui cu ciuperci şi pătrunjel tocat.
Pofta buna!