Cuşcuş cu pui şi legume

Printeaza

O reteta delicioasa de cuscus cu: morcovi, mazare, conopida, ciuperci, ceapa, porumb, piept de pui, usturoi, seminte de mustar, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 150 g cuşcuş
  • doi morcovi
  • 200 g mazăre
  • 300 g conopidă
  • 200 g ciuperci
  • o ceapă
  • 100 g porumb din conservă
  • două piepturi de pui
  • 3 căţei de ustu­roi
  • o lingură cu seminţe de muştar
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert împreună cu mazărea şi conopida. După zece minute se scot cu o spumieră şi se pun într-un bol.

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie bucăţele. Se prăjesc în puţin ulei încins împre­ună cu ceapa şi usturoiul, se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă zece minute.

Se condimentează, se pasează cu un blender şi se păstrează la cald. Piepturile de pui se dezo- sează, se spală, se scurg de apă şi se taie cubuleţe. Se condimen­tează, se prăjesc în ulei încins pâ­nă devin aurii şi se adaugă piureul de ciuperci.

Se presară seminţele de muş­tar întregi sau pisate într-un mojar, se toarnă jumătate de cană cu apă şi se fierbe totul zece minu­te. Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă cu sare, pi­per şi se serveşte alături de le­gumele calde condimentate, sosul de pui cu ciuperci şi pătrunjel tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.