Gogosele cu miere si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosi cu: cartofi, faina, oua, drojdie, lapte, lamaie, zahar tos, migdale, miere, coacaze rosii, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra, fructe de sezon.
Ingrediente:
- 200 g cartofi
- 325 g făină
- două ouă
- 15 g drojdie
- 125 ml lapte
- o lămâie
- 75 g zahăr tos
- 50 g migdale
- 100 ml miere
- 200 g coacăze roşii
- un pliculeţ zahăr vanilinat
- sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb, se curăţă de coajă, se pasează şi se lasă să se răcească. Se pun într-un bol împreună cu zahărul tos şi un sfert de linguriţă cu sare, ouăle şi migdalele măcinate sau tocate mărunt.
Drojdia se dizolvă într-un bol împreună cu zahărul vanilinat, se adaugă laptele dulce călduţ şi se lasă să crească zece minute.
Se toarnă peste ingredientele din bol, se adaugă coaja rasă de lămâie şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 45 de minute. Se formează bastonaşe, se taie bucăţele mici, se modelează sub formă de biluţe şi se prăjesc în ulei încins.
Se aşază în farfurii sub formă de piramidă, se toarnă deasupra miere şi se servesc cu coacăze roşii.
Pofta buna!