Frigarui cu carne de miel si salata

Printeaza

Frigarui cu carne de miel si branza feta din: orez basmati, carne tocata de miel, harissa, branza feta, ceapa rosie, patrunjel, menta, masline, castravete, rosii cherry, ulei de masline, zeama de lamaie.

Ingrediente:Frigarui cu carne de miel si salata

  • 300 g de orez basmati brun
  • 500 g carne tocata de miel
  • 1 lingura de harissa (pasta de ardei iute)
  • 50 g de branza feta, faramitata
  • 1 ceapa rosie mare, 1/2 feliate subtire, 1/2 rasa
  • 1 mana mare de patrunjel, tocat grosier
  • 1 mana mare de menta, tocata grosier
  • 85 g de masline kalamata fara samburi, taiate in sferturi
  • 1 castarvete, taiat in cubulete
  • 300 g rosii cherry, taiate in jumatati
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Inmoaie 12 frigări de lemn în apă 30 de minute. Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi clăteşte-l sub un jet de apă rece şi scurge-l bine.

Incinge cuptorul la 200°C. Omogenizează carnea tocată cu harissa, brânza feta, ceapa rasă, sare şi piper. Modelează 12 „cârnăciori” şi pune-i pe frigărui. Pe acestea aşază-le într-o tavă de copt nonaderentă şl ţlne-le sub grill 6-8 minute, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru a se pătrunde bine şl a se rumeni.

Amestecă orezul brun cu restul ingredientelor şi asezoneaza-l. Serveste-l alaturi de frigaruile fierbinti.

Frigarui cu carne de miel si branza feta

Frigarui cu carne de miel si salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.