Frigarui cu carne de miel si salata
PrinteazaFrigarui cu carne de miel si branza feta din: orez basmati, carne tocata de miel, harissa, branza feta, ceapa rosie, patrunjel, menta, masline, castravete, rosii cherry, ulei de masline, zeama de lamaie.
- 300 g de orez basmati brun
- 500 g carne tocata de miel
- 1 lingura de harissa (pasta de ardei iute)
- 50 g de branza feta, faramitata
- 1 ceapa rosie mare, 1/2 feliate subtire, 1/2 rasa
- 1 mana mare de patrunjel, tocat grosier
- 1 mana mare de menta, tocata grosier
- 85 g de masline kalamata fara samburi, taiate in sferturi
- 1 castarvete, taiat in cubulete
- 300 g rosii cherry, taiate in jumatati
- 1 lingura ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Inmoaie 12 frigări de lemn în apă 30 de minute. Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi clăteşte-l sub un jet de apă rece şi scurge-l bine.
Incinge cuptorul la 200°C. Omogenizează carnea tocată cu harissa, brânza feta, ceapa rasă, sare şi piper. Modelează 12 „cârnăciori” şi pune-i pe frigărui. Pe acestea aşază-le într-o tavă de copt nonaderentă şl ţlne-le sub grill 6-8 minute, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru a se pătrunde bine şl a se rumeni.
Amestecă orezul brun cu restul ingredientelor şi asezoneaza-l. Serveste-l alaturi de frigaruile fierbinti.
Frigarui cu carne de miel si branza feta
Pofta buna!