Supa de rosii cu smantana si busuioc
PrinteazaSupa de rosii cu smantana si busuioc din: morcovi, rosii, smantana, busuioc, sare, piper.
- 2 morcovi
- 1 kg rosii bine coapte
- 100 g smantana
- busuioc proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm morcovii şi îi tăiem rondele. Fierbem 30 minute în apă cu sare. Spălăm roşiile şi le fierbem 10 minute în apă. Decojim roşiile, le tăiem sferturi şi scoatem cotorul. Punem morcovii fierţi şi roşiile în blender. Le pasăm bine.
Turnăm piureul obţinut într-o cratiţă, presarăm sare şi fierbem 10 minute pe foc mic. Turnăm supa în boluri şi ornăm cu smântână, frunze de busuioc şi piper proaspăt pisat.
Supa de rosii cu smantana si busuioc
Pofta buna!