Ciorba de legume cu spanac
PrinteazaCiorba de legume cu spanac
- 1 ceapă
- 3 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 roşii mari
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 pahar ulei
- 300 g spanac opărit (din conservă sau din congelator)
- 1 pahar orez
- frunze de ţelină
- 1 legătură pătrunjel
- 1 l borş de putină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi tai mărunt ardeiul şi ceapa, iar morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ţelina le dai prin râzătoare. Decojeşti roşiile şi le tai mărunt. Infierbânţi într-o oală uleiul, apoi pui toate legumele pregătite, amesteci până se aureşte ceapa.
Adaugi spanacul şi apă până umpli oala trei sferturi. Când legumele sunt aproape fierte, pui orezul, laşi la fiert circa 15 minute, apoi adaugi borşul.
După ce a dat în câteva clocote, pui sarea, piperul şi verdeaţa tocată şi stingi focul.
Poftă bună!
Foarte buna ciorba de legume.