Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci

Printeaza

Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci din: orez, mazare, oua, cascaval, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, sare, piper, ulei, unt, verdeata, faina, lapte.

Ingrediente:Sufleu_de_mazare_cu_orez_si_ciuperci

  • 1 cana orez
  • 1/2 kg mazare boabe, noua
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei
  • unt
  • verdeata

pentru sos:

  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 l lapte

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, pătrunjelul şi cea­pa şi le fierbi. în supa rezultată, fierbi şi mazărea, separat. Orezul ales îl căleşti în unt şi apoi adaugi supa de zarzavat, după care con­tinui fierberea. După aceea ames­teci cu 3/4 din mazărea fiartă şi adaugi sare şi piper după gust. Tai ciupercile mărunt şi le înăbuşi 10-15 minute în unt. Adaugi sare si verdeaţă.

Pregăteşti sosul alb: Pui untul într-o crăticioară, adaugi făina şi apoi laptele fierbinte. Amesteci continuu şi pui sare după gust. Amesteci sosul cu res­tul de mazăre, cu gălbenuşurile şi cu albuşurile bătute spumă. într- un vas de cuptor uns cu unt, pui în mijloc un cerc metalic (inel).

De jur împrejurul inelului pui ameste­cul de orez cu mazăre, caşcaval, iar deasupra torni sosul alb. Razi caşcaval şi dai amestecul la cup­tor pentru gratinare, timp de 15- 20 de minute. Scoţi inelul metalic şi în locul lui pui ciupercile călite.

Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci

Sufleu_de_mazare_cu_orez_si_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A iesit bun sufleul 😀 ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.