Dovlecei cu branza si smantana
PrinteazaDovlecei cu branza si smantana din: dovlecei, branza de vaci, telemea, smantana, sare, piper, oua, marar, pesmet, unt, smantana, ardei gras, sare, piper, verdeata.
- 6 dovlecei
- 100 g branza de vaci
- 200 g telemea rasa
- 200 g smantana
- sare
- piper
- 2 oua
- marar tocat marunt
- 1-2 linguri pesmet pentru tapetat tava
- 50 g unt sau ulei pentru uns tava, daca vrei
pentru sos:
- 200 g smantana
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- verdeata
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi şi îi fierbi acoperiţi în apă cu sare, doar 10 minute. îi laşi apoi la scurs şi tai dovleceii rondele. Brânza proaspătă o amesteci cu telemeaua, ouăle bătute cu smântână, sare, piper şi mărar, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi straturi alternative de dovlecei şi cremă de brânză, ul¬timul strat fiind de dovlecei.
Coci în cuptorul încins, la foc iute timp de 25-30 de minute. în ultimele 10 minute reduci focul la mediu. Laşi 5 minute să se răcească, apoi scoţi preparatul din tavă şi îl serveşti cu sos de smântână. Pentru sos, amesteci smântână cu ardeiul gras tăiat cubuleţe şi potriveşti la gust cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.
Dovlecei cu branza si smantana
Pofta buna!