Sufleu de salau
PrinteazaSufleu de salau din: praz, ceapa, usturoi, rosii, file de salau, sare, piper, unt, vin, smantana, lapte, suc de lamaie, branza cu mucegai.
- 500 g praz
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 rosii
- 800 g file de salau
- sare
- piper alb macinat
- 2 linguri unt
- 150 ml vin alb
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte
- 2 linguri suc de lamaie
- 200 g branza cu mucegai albastru
Mod de preparare:
Cureţi firele de praz şi le speli, după care le tai pe lungime, apoi în bucăţi de 2 cm lungime. Ceapa şi usturoiul le cureţi şi le toci mărunt, iar roşiile le speli şi le tai felii. Fileul de şalău îl speli şi îl ştergi cu un şerveţel. Tai peştele în bucăţi lungi de 5 cm, apoi îl condimentezi după gust, cu sare şi piper alb.
Opăreşti bucăţile de praz în apă cu sare, circa 1/2 minut, apoi le scurgi. Ceapa şi usturoiul le căleşti în unt până devin transparente. Stingi totul cu vin alb şi laşi să dea un clocot. Adaugi apoi smântână şi laptele, lăsând sosul să dea încă o dată în clocot, amestecând continuu.
Condimentezi după gust, cu sare, piper şi suc de lămâie. Fărâmiţezi şi adaugi brânza în sosul fierbinte, lăsând-o să se topească. Intr-o formă de sufleu, unsă cu ulei, aşezi în straturi succesive prazul, peştele şi roşiile. Deasupra, torni sosul de brânză şi dai sufleul la cuptor pentru 35 de minute. Serveşti sufleul fierbinte, ornat cu verdeaţă tocată.
Sufleu de salau
Pofta buna!
Mie nu-mi place peste, asa ca nici sufleul de salau nu-mi place.