Prajitura cu visine si smantana
PrinteazaPrajitura cu visine si smantana din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana, zahar pudra, gelatina, visine, fulgi de migdale.
pentru blat:
- 4 oua
- 120-130 g zahar
- 120-130 g faina
- 2 lingurite praf de copt
pentru crema alba:
- 400 ml smantana
- 4 linguri zahar pudra
- 2 pliculete gelatina
pentru stratul de fructe:
- 500 g visine
- 2 pliculete gelatina rosie de decor
pentru servit:
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă făina si praful de copt. Albuşurile se bat spumă si când aceasta începe să se formeze se aîa ugă zahărul si se continuă baterea până la obţinerea unei spume ca pentru bezele. Se adaugă gălbenuşurile, amestecând continuu si apoi făina.
Intr-o tavă unsă cu unt si tapetată cu făină se toarnă aluatul, se nivelează şi se coace 20 de minute. Apoi se scoate şi se lasă la răcit.
După ce blatul s-a răcit, se reaşazăi într-un vas cu pereţi mai înalţi. Se prepară gelatina pentru cremă, iar smântână se bate cu zahărul. Se adaugă apoi gelatina si se toarnă peste blat nivelând-o pentru a obţine un strat drept. Se dă la rece pentru 30 de minute.
Prajitura cu visine si smantana
Pofta buna!
Arata foarte bine prajitura cu visine si smantana!