Reteta zilei: Omleta din albus de ou cu legume si ierburi aromate
PrinteazaOmleta din albus de ou cu legume si ierburi aromate din: ceapa verde, salvie, cimbru, masline negre, ulei de masline, albusuri de ou, ricotta, branza de capra, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 cepe verzi, tocate
- 1 1/2 linguri salvie si cimbru, tocate
- 4 rosii uscate, tocate
- 4-5 masline negre, tocate
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 albușuri de ou
- 3 linguri ricotta, rasa
- 2 linguri branza de capra
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Puneti albusurile de ou intr-un bol mijlociu. Bateti bine. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu pentru un minut sau doua sa se incalzeasca.
Adaugati rosiile si maslinele. Gatiti pentru un minut sau doua. Adaugati ceapa verde si ierburile aromate.
Se amesteca si gatiti pentru un minut sau doua. Raspanditi apoi ingredientele in toigaie uniform. Se incorporeaza albusul de ou batut.
Gatiti pentru un minut sau doua. Presarati ricotta si adaugati bucatile de branza de capra. Gatiti pentru un minut.
Inoarceti din parti pana formati o clatita si mai gatiti 1-2 minute. Transferati pe o farfurie si presarati, dupa gust sare si piper. Serviti imediat.
Omleta din albus de ou cu legume si ierburi aromate
Pofta buna!
tare omleta asta, n-am facut din albus de ou