Tarte cu gutui
PrinteazaTarte cu gutui
- 500 g făină
- 250 gmargarină
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală
- sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat
Pentru cremă ai nevoie de:
- 500 g făină
- 1 l apă
- 250 g margarină
- 250 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 gutui
Mod preparare aluat:
Freci margarina, apoi adaugi zahărul, coaja rasă de citrice, un praf de sare, bicarbonatul stins cu oţet şi făina şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Il împărţi în formele mici de tarte, îl întinzi bine şi dai tartele la cuptor până se rumenesc puţin.
In acest timp pregăteşti crema: cureţi gutuile de sâmburi şi coajă, le tai felii şi le pui la fiert cu apă şi 2 linguri de zahăr. Separat, fierbi 1l de apă cu făina, zahărul şi 100 margarină, dar amesteci mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.
După ce s-a îngroşat, o dai deoparte şi o laşi să se răcească. Strecori gutuile şi le pasezi. Amesteci cema răcită cu restul de margarină şi vanilia, adaugi piureul de fructe şi umpli tartele cu acestă compoziţie. Onezi apoi fiecare tartă cu feliuţe de gutui.
Tarte cu gutui
Poftă bună!
Nu prea sunt fana gutui.