Varză creaţă umplută
PrinteazaVarză creaţă umplută din: varza, carne tocata amestec, faina de orez, sare, piper, morcovi, ulei, ceapa, apa.
- o varza medie
- 700 g carne tocata amestec
- 250 g faina de orez
- sare
- piper
- pentru fiert:
- 2 morcovi
- 2 linguri ulei
- 2 cepe albe uscate
- 600 ml apa
Mod de preparare:
Se pune apă la fiert şi, când clocoteşte, se cufundă varza pentru 2-3 minute. Apoi, se lasă la scurs. Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu făină de orez, sare şi piper. Varza se aşază cu cotorul în jos şi cu delicateţe se îndepărtează foile una câte una.
Se pune cu lingura între foi amestecul de carne, ridicând şi acoperind după fiecare umplere cu foi lăsate în jos. După ce s-a folosit toată carnea, se ia varza în mâini şi se presează uşor între palme pentru ca umplutura să se aşeze.
Se pune apoi în vasul de fiert cu morcovi tăiaţi rondele şi ceapa tăiată mai mare. Se toarnă apa şi uleiul, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert aproximativ o oră.
Varză creaţă umplută
Pofta buna!