Clătite cu verdeaţă, măsline si smantana

Printeaza

Clătite cu verdeaţă, măsline si smantana din: faina, unt, drojdie, lapte dulce, oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, frunze de salvie, piper, smantana, legume de sezon.

Ingrediente:Clatite_cu_verdeata_masline_si_smantana

  • 425 g faina
  • 150 g unt
  • 15 g drojdie
  • 500 ml lapte dulce
  • doua oua
  • 200 g masline feliate
  • o lingurita de zahar tos
  • sare
  • o lingura de patrunjel tocat
  • o lingura de marar tocat
  • doua frunze de salvie
  • piper
  • smantana
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Drojdia se pune într-un bol împreună cu puţin lapte dulce şi o lingură de făină. Se adaugă zahărul tos, se amestecă şi se lasă să dospească la loc mai cald. Intr-un bol mai mare se cerne restul de făină, se face o adâncitură în mijloc şi se toarnă drojdia dospită. Se adaugă restul de lapte călduţ, sare, piper după gust şi ouăle.

Se toarnă untul topit şi răcit, se presară mărarul şi pătrunjelul tocate, se adaugă frunzele de salvie spălate, şi tocate mărunt şi măslinele feliate. Se amestecă totul cu un tel, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Se încinge o tigaie antiaderentă, se toarnă compoziţie cu un polonic şi se coc pe rând clătitele, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinti, cu smantana, sau reci, cu o salata din legume de sezon.

Clătite cu verdeaţă, măsline si smantana

Clatite_cu_verdeata_masline_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.