Cornuri cu carne
PrinteazaCornuri cu carne din: faina, oua, lapte, praf, sare, zahar, drojdie uscata, apa, unt, ceapa, carne tocata, sare, ardei gras, bulion, piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 220 g faina
- un ou
- 15 g lapte praf
- sare
- 25 g zahar
- 1/2 plic drojdie uscata
- 115 ml apa
- 15 g unt
pentru umplutura:
- o ceapa
- 500 g carne tocata
- sare
- un ardei gras
- o lingura bulion
- piper
- 2 linguri ulei
pentru uns:
- 2 oua
Mod de preparare:
Drojdia se dizolwă în apă călduţă, şi se pune peste făină, zahăr şi lapte praf.
Se adaugă sarea, oul bătut şi untul topit. Se frământă şi se lasă aluatul la crescut 30 de minute.
Ceapa şi ardeiul tocate se pun la călit în ulei, apoi se adaugă carnea.
Se lasă până îşi schimba culoarea, după care se adaugă bulionul desfăcut în 200 ml apă şi sarea. Se fierbe până scade complet.
Aluatul se întinde pe masă şi se taie fâşii care se umpu cu pastă de carne.
Se rulează, se ung cu ou bătut şi se coc.
Cornuri cu carne
Pofta buna!