Cartofi natur cu sos din legume pasate
PrinteazaCartofi natur cu sos din legume pasate
- 1/2 kg cartofi
- 3 cepe
- ţelină
- 4 ardei
- frunze de ţelină
- sare
- condimente picante
- 100 ml ulei
- boia dulce
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai în patru şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata, îi scurgi şi îi dai deoparte. Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în puţin ulei, la foc mic.
Adaugi ardeii tăiaţi fideluţă, ţelina curăţată şi tăiată fideluţă şi apa rămasă de la cartofi. Pui şi condimentele, sarea şi boiaua după gust.
După ce au fiert bine, pasezi legumele cu tot cu zeamă şi, pentru consistenţă, adaugi 1-2 cartofi fierţi. Sosul astfel obţinut îl torni peste cartofi şi adaugi frunzele de telină tocate mărunt.
Pofta bună!
Imi plac cartofi natur cu sos. Simpli si buni.