Inghetata cu cafea si frisca din: cafea, lapte condensat, lapte, vanilie, frisca, zahar, nuca de cocos. Ingrediente: 2 cani cafea fierbinte tare 1 cutie lapte condensat 1 cană lapte 1 lingurita vanilie 1 cană frisca 1 lingură zahăr ½ cana nuca de cocos Mod de preparare: Într-un bol mare, se amestecă cafea fierbinte, […]
Ingheţată cu migdale şi topping de vişine
PrinteazaIngheţată cu migdale şi topping de vişine din: lapte, zahar, galbenusuri, sare, migdale, frisca, zahar vanilinat, amidon, compot de visine.
- 175 ml lapte
- 120 g zahar
- 4 galbenusuri
- 1 praf de sare
- 75 g migdale
- 200 g frisca
- 2 plicuri zahar vanilinat
pentru topping:
- 1 lingura amidon
- 2 linguri zahar
- 200 ml zeama de compot de visine
Mod de preparare:
Incălzeşti laptele până la temperatura de fierbere. Freci într-o cratiţă gălbenuşurile cu zahărul, sarea şi zahărul vanilinat.
Torni în fir subţire laptele clocotit, amestecând energic. Pui oala pe foc mic şi fierbi compoziţia până se îngroaşă.
După ce ai încorporat migdalele, laşi crema să se răcească, apoi o amesteci împreună cu frişca bătută.
Torni compoziţia într-un vas de plastic şi o introduci în congelator pentru 4 ore. în primele 2 ore, omogenizezi compoziţia la interval de 1/2 oră, ca să nu se formeze ace.
Pentru topping, dizolvi amidonul în zeama rece de compot. Le fierbi împreună cu zahărul, amestecând până se mai îngroaşă.
Ingheţată cu migdale şi topping de vişine
Pofta buna!
Reteta zilei: Inghetata cu cafea si frisca
Reteta zilei: Inghetata cu migdale
Inghetata cu migdale din: biscuiti amaretti, lichior de migdale, migdale, ciocolata, smantana, inghetata de vanilie. Ingrediente: 100gr biscuiti amaretti, zdrobiti 3 linguri lichior de migdale ¼ pahar de migdale prăjite 60gr ciocolată, maruntita ½ cana smantana înghețată de vanilie Mod de preparare: Puneți biscuitii într-un bol. Adaugati 2 linguri de lichior de migdale si […]
Reteta zilei: Inghetata de mango cu iaurt
Pofta buna!