Mancare de prune uscate
PrinteazaMancare de prune uscate
- 500 g prune uscate
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 2 linguri zahăr
- sare
Mod de preparare:
Speli prunele în mai multe ape reci, apoi le pui să se înmoaie în apă caldă, cât să le acopere timp de o oră. Caramelizezi zahărul într-o tigaie, fără să-l arzi prea tare, apoi torni o cană de apă şi laşi să clocotească până obţii un sos caramel.
In sosul acesta adaugi prunele, completezi cu apă dacă este nevoie şi mai fierbi la foc mic 15 minute. Când prunele sunt pe jumătate fierte, adaugi făina bine amestecată cu uleiul şi cu puţină apă caldă, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.
Potriveşti de sare, mai pui zahăr dacă e nevoie (după gust) şi le dai la cuptor ca să scadă bine.
Poftă bună!
Prefer sa mananc simple prunele uscate.