Ciorba de dovleac cu lapte batut din: dovleac, ulei, ceapa, morcov, ardei, costita, ou, patrunjel, cimbru, usturoi, lapte, smantana, sare, piper, cartofi, malai. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 kg dovleac bine copt 2 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 200 g costiţă 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 1 crenguţă de cimbru verde 2 […]
Ciorba de dovleac de post
PrinteazaCiorba de dovleac de post din: dovleac, ceapa, orez, ulei, faina, condiment, zarzavat de ciorba, marar, patrunjel, sare, sare de lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 2 cepe
- 1 lingură orez
- 150 ml ulei
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă condiment
- 3 linguri zarzavat de ciorbă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- sare de lămâie
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi dovleacul, tai ceapa mărunt şi dovleacul cubuleţe.
Intr-o oală de 3 l pui dovleacul cu apă la fiert, iar separat căleşti ceapa în toată cantitatea de ulei.
Când ceapa a devenit puţin aurie, adaugi făina, orezul şi zarzavatul. Poţi pune şi roşii decojite şi ardei tăiaţi mărunt.
După ce le-ai călit, stingi cu puţină zeamă şi adaugi totul în oala în care fierbe dovleacul.
Pui apoi condiment, potriveşti gustul de sare, pătrunjelul tăiat mărunt şi acreşti cu sare de lămâie.
Mai laşi să dea în câteva clocote, apoi dai ciorba deoparte şi presari mărarul tocat.
Poftă bună!
poate iti place si:
Ciorba de dovleac cu lapte batut
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de dovleac de post
- ciorba de dovleac de post
- ciorba de dovlecel de post
A trecut postul, dar e buna tot timpul ciorba asta
Nu mai e post, ca ma saturasem de atata post
Nu-mi place ciorba de dovleac.