Fasole verde cu carnati
PrinteazaFasole verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 2 cepe
- 3 carnati
- 3 linguri ulei
- cimbru dupa gust
- 1 legatura verdeata (patrunjel verde, marar)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi fasolea verde, apoi le speli.
Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în 2-3 bucăţi, iar câr- naţii îi tai rondele. în două linguri de ulei, căleşti ceapa până devine transparentă, după care adaugi fasolea, cimbru, piper după gust, amesteci 2-3 minute, apoi torni apă caldă până se acoperă ingredientele, pui capac şi fierbi mâncarea la foc mic 20-25 de minute.
Intr-o tavă pui fasolea împreună cu rondele de cârnaţi şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de circa 15 minute.
Când mâncarea este gata, o sărezi după gust şi presari verdeaţă tocată fin.
Fasole verde cu carnati
Pofta buna!