Crema cu mac si cirese

Printeaza

Crema cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta.

Ingrediente:Crema_cu_mac_si_cirese

  • 400 g cirese
  • 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana gasa
  • 1 lingurita seminte de mac
  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat
  • cateva frunze proaspete de menta

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, până obţii o spumă de un galben des­chis. Adaugi seminţele de mac, brânza cremoasă şi smântână. Toate trebuie să fie foarte reci, păstrate peste noapte în frigider. După ce ai omogenizat crema, o păstrezi în frigi­der pentru 30 de minute.

Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi sâmburi, le presari cu zahăr pudră şi zahăr vanilinat şi le laşi să se macereze în castron. Baţi albuşurile spumă tare, pe baie de aburi, încorporezi spuma de albuşuri în crema de brân­ză, amestecând uşor.

Aşezi în cupe înalte, în straturi succesive, crema de brânză şi cireşele împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o la mace­rat. Decorezi cu cireşe şi cu frunze de mentă. Pastrezi portiile in frigider pana in momentul servirii, dar nu mai mult de 24 de ore.

Crema cu mac si cirese

Crema_cu_mac_si_cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.