Crema cu mac si cirese
PrinteazaCrema cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta.
- 400 g cirese
- 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa
- 100 g zahar
- 100 g smantana gasa
- 1 lingurita seminte de mac
- 2 oua
- 50 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilinat
- cateva frunze proaspete de menta
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, până obţii o spumă de un galben deschis. Adaugi seminţele de mac, brânza cremoasă şi smântână. Toate trebuie să fie foarte reci, păstrate peste noapte în frigider. După ce ai omogenizat crema, o păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi sâmburi, le presari cu zahăr pudră şi zahăr vanilinat şi le laşi să se macereze în castron. Baţi albuşurile spumă tare, pe baie de aburi, încorporezi spuma de albuşuri în crema de brânză, amestecând uşor.
Aşezi în cupe înalte, în straturi succesive, crema de brânză şi cireşele împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o la macerat. Decorezi cu cireşe şi cu frunze de mentă. Pastrezi portiile in frigider pana in momentul servirii, dar nu mai mult de 24 de ore.
Crema cu mac si cirese
Pofta buna!