Pateu de ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, unt, sare, piper, ou, masline, patrunjel. Ingredinte: 500 g ficat de vitel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou masline (gogosari) patrunjel Mod de preparare Se curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile. Pe […]
Pateu vegetarian de măsline
PrinteazaPateu vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare.
Ingrediente:
- 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii
- 1 cana de orez fiert
- 1/2 cana fasole boabe fierte
- 1 cana apa
- zeama de la 1/2 lamaie (1 lingura)
- 5-6 catei de usturoi
- 1 ceapa (potrivita) taiata marunt
- putin busuioc
- putin ienibahar
- sare
Mod de preparare:
Căleşti ceapa, adaugi usturoiul şi ienibaharul, mai laşi puţin să se călească, adăugând şi apa.
Apoi pasezi bine în blender, adaugi restul ingredientelor şi sărezi după gust.
Cu pasta omogenă poţi unge felii de pâine prăjită şi poţi orna cu feliuţe de ridichi, de castraveţi şi de ardei gras.
Pateu vegetarian de măsline
Pofta buna!
Pateu de ficat de vitel cu ciuperci
Pateu de ficat in aspic din: ficat de vitel, slanina, unt, sare, piper si aspic. Ingredinte: 1 kg ficat de vitel 250g slanina 100g unt sare piper aspic (zeama de piftie) Mod de preparare Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune […]
Reteta zilei: Pateu de ficat de pui
Pateu de ficat de pui din: ficat de pui, morcov, ceapa, sare, piper, marar, coniac, unt, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 1 morcov ras 1 ceapa tocata 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper 1/4 linguriță de mărar proaspăt tocat 1 linguriță coniac 2 linguri unt 2 linguri de ulei de măsline […]
Pofta buna!