Prajitura cu tarate de post
PrinteazaPrajitura cu tarate de post
- 3 căni cu tărâţe de grâu
- 300 g zahăr
- 2 căni apă
- 10 linguri ulei
- 1 linguriţă praf copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie (sau oţet)
- 1 cană făină
- 1 cană nuci amestecate cu stafide
Mod de preparare:
Caramelizezi 100 g zahăr, apoi pui restul de zahăr, apa şi laşi să dea în clocot. Laşi siropul să se răcească, adaugi uleiul, praful de copt stins, tărâţele şi făina.
Amesteci bine compoziţia, o torni într-o tavă unsă cu margarină, presari nuca şi stafidele şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu tarate
- prajitura cu tarate de grau
- prajituri cu tarate de ovaz
Interesanta idee de prajitura de post.