Tartă la tavă asezonata cu cimbru

Printeaza

Tartă la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline, galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt.

Ingrediente:Tarta_la_tava_asezonata_cu_cimbru

aluat:

  • 250 g faina
  • 50 g zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 galbenus
  • 1 praf sare
  • boabe de fasole pentru ingreunat

in plus:

  • 1 kg caise
  • 1/2 legatura cimbru
  • 250 g smantana dulce
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Se unge o tavă adâncă pentru tarte (cca 30 x 20 cm). Se amestecă făina cu zahăr, ulei, gălbenuş, sare şi 6 linguri de apă rece. Aluatul se întinde imediat şi se tapetează cu el forma unsă; se ridică o margine înaltă şi se dă forma la frigider cca 20 min.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se acoperă blatul din tavă cu o bucată de hârtie de copt, care se îngreunează aşezând pe ea boabe de fasole. Se coace blatul 15-20 min. Se îndepărtează boabele de fasole cu tot cu foaia de hârtie de copt.

Caisele se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se toacă cimbrul. Se amestecă oul cu zahăr vanilat şi coajă de lămâie; se repartizează pe blat, apoi se incrustează caisele cu partea rotunjită în jos. Se presară deasupra zahăr, cimbru şi fulgi de unt şi se coace pe şina de jos a cuptorului 30-35 min.

Tartă la tavă asezonata cu cimbru

Tarta_la_tava_asezonata_cu_cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.