Parfe cu mango
PrinteazaParfe cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat, mango, rodie, turta dulce.
- 2 oua
- 80 g zahar
- 75 g turta dulce
- 250 g frisca
- 1 lingura rom
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 mango
- 1 rodie
- turta dulce pentru decor
Mod de preparare:
Topeşti la foc mic 60 g zahăr, în 2 linguri de apă. Mixezi conţinutul unui ou cu un gălbenuş, siropul de zahăr răcit, zahărul vanilinat, romul şi albuşul rămas, în prealabil bătut spumă. Zdrobeşti turta dulce şi o încorporezi în crema cu ouă, alternând cu frişca şi amestecând uşor, de jos în sus.
Pui toată compoziţia într-un castron mare, de metal şi o dai la congelator pentru 4 ore. Amesteci de 2-3 ori, ca să nu se formeze gheaţă. Decojeşti mango şi îl cureţi de sâmbure. Pasezi jumătate din fruct împreună zahărul rămas. Tai rodia în jumătate şi îi scoţi sâmburii.
Scoţi parfeul din frigider, iar după 10 minute, scoţi cupe cu ajutorul dispozitivului special. Decorezi porţiile cu felii şi pastă de mango, cu rodie şi cu inimioare de turtă dulce.
Parfe cu mango
Pofta buna!