Nectarine cu crema de migdale
PrinteazaNectarine cu crema de migdale din: nectarine, migdale, miere, zahar brun, vin, frisca, zahar brun, lichior cu aroma de lamaie, migdale.
- 6 nectarine bine coapte
- 50 g migdale zdrobite
- 2 linguri miere
- 2 linguri zahar brun
- 4 linguri vin
pentru crema de migdale:
- 300 ml frisca lichida
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura lichior cu aroma de lamaie
- 100 g migdale macinate
Mod de preparare:
Speli nectarinele, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi le aşezi într-o tavă, cu partea tăiată în sus. Intr-un castron, amesteci mierea cu migdalele mărunţite. Pui câte o linguriţă din această compoziţie în fiecare jumătate de nectarină, în golul rămas după ce ai scos sâmburele.
Presari zahăr peste fructe şi torni în tavă vinul. Introduci tava în cuptor pentru 20 de minute, la foc mic. Stingi focul şi mai laşi fructele în cuptor 10 minute, până când fructul se înmoaie.
Pentru crema de migdale, baţi frişca împreună cu zahărul şi lichiorul, încorporezi treptat migdalele măcinate. Repartizezi spuma în castronele şi serveşti porţiile împreună cu nectarinele coapte. Aşezi spuma într-un castron şi o serveşti împreună cu nectarinele reci.
Nectarine cu crema de migdale
Pofta buna!