Desert cu branza de vaci si capsuni
PrinteazaDesert cu branza de vaci si capsuni din: capsuni, frisca, smantana, branza de vaci, zahar pudra, esenta de vanilie, gelatina, capsuni.
- 100 g capsuni
- 100 ml frisca nebatuta
- 100 ml smantana fermentata
- 100 g branza de vaci foarte dulce
- 50 g zahar pudra
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 foi gelatina
- cateva capsuni pentru ornat
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi bine căpşunile, apoi presăraţi peste ele zahăr ca să-şi lase suc. Scurgeţi zeama şi păstraţi-o pentru ornat. Apoi zdrobiţi fructele în blender. Separat, bateţi bine brânza cu smântână, zahărul şi vanilia, până ce zahărul s-a dizolvat.
Puneţi gelatina în apă rece, conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi adăugaţi-o la cremă. Frişca o bateţi cu mixerul şi o adăugaţi şi pe ea în cremă. Jumătate din acest amestec îl puneţi în 4 pahare; băgaţi paharele în frigider. în cealaltă jumătate adăugaţi piureul de căpşuni.
După ce prima jumătate s-a întărit, turnaţi şi crema cu căpşuni. Băgaţi iar la frigider. Când serviţi, stropiţi sucul de la căpşunile ţinute în zahăr, ornaţi cu căpşuni şi frunze de mentă.
Pofta buna!