Prajitura cu iaurt si visine

Printeaza

Prajitura cu iaurt si visine din: oua, faina, cacao, ulei, apa, zahar, praf de copt, esenta de vanilie, iaurt, gelatina, frisca, visine, zahar, ciocolata.

 

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

blaturi:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • un plic praf de copt
  • 1 foila esenta de vanilie

crema:

  • 370 g iaurt
  • 15 g gelatina
  • 300 ml frisca
  • 500 g visine
  • 100 g + 3 linguri zahar

decor:

  • 100 ml frisca
  • 50 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vişinele, rupeţi-le bucăţi, pudraţi-le cu 3 linguri zahăr. Separaţi ouăle, bateţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.

Bateţi separat gălbenuşurile cu zahărul, până devin spumoase, adăugaţi uleiul, continuând să amestecaţi.

Cerneţi făina mpreună cu praful de copt şi cacaua, apoi încorporaţi-le în crema de gălbenuşuri.

Adăugaţi în aluat albuşurile, amestecând uşor, cu telul. Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi ;urnaţi compoziţia.

Coaceţi blatul 35 min, la foc mediu. Lăsaţi-1 3ă se răcească, apoi tăiaţi-l în 2 foi. Ca să faceţi crema, amestecaţi bine iaurtul cu zahărul.

Scurgeţi vişinele şi stoarceţi-le uşor, să obţineţi cât mai multă zeamă. Preparaţi gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Turnaţi în iaurt gelatina preparată, amestecând energic. Bateţi frişca şi încorporaţi-o în crema de iaurt, apoi adăugaţi şi vişinele.

Asamblaţi prăjitura în tava în care aţi copt blatul. Stropiţi primul blat cu zeamă de la vişine, întindeţi crema, apoi puneţi al doilea blat, stropit cu suc de vişine, şi introduceţi prăjitura la frigider cel puţin 3 ore.

Tăiaţi-o în bucăţi pe care le ornaţi cu frişcă, ciocolată rasă şi câte o vişină.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Prajitura de vara cu visine

Prajitura de vara cu visine din: zahăr, făină, ulei, oua, sare, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, visine. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 3 linguri ulei 6 ouă 1 praf sare 1/2 linguriţă praf de copt coajă de lămâie  1 pliculeţ zahăr vanilat Pentru umplutură: 600 g vişine Mod de preparare: Scoţi sâmburii […]

Prajitura cu visine, ciocolata si cafea

Prajitura cu visine, ciocolata si cafea din: ouă, zahar, praf de copt, visine, frisca lichida, ciocolată cu lapte, gelatina, cafea. Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 1/2 plic praf de copt 300 g vişine 500 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 1 plic gelatina 50 ml cafea Mod de preparare: Vişinele spălate le […]

Prăjitură cu iaurt şi fructe

Prăjitură cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca, zahar praf. Ingrediente: 125 g iaurt natural 3 oua 200 g zahar 350 g faina 70 ml ulei 1 lingurita praf de copt sare 150 g morcov ras fin 100 g nuci […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.