Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor […]
Supa de ciuperci sau de hribi – usor de preparat
PrinteazaSupa de ciuperci sau de hribi din: ciuperci, ceapa, lapte, unt, faina, sare, piper.
- 500 g ciuperci sau 6-7 hribi mari
- 1 ceapa
- 1 pahar lapte nefiert
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, spălaţi în mai multe ape, înlăturaţi codiţele şi le curăţaţi, apoi le tocaţi mărunt.
Curăţaţi ceapa, o tocaţi julien, o puneţi în oală adâncă împreună cu 1 lingură cu unt.
Lăsaţi să fiarbă încet şi amestecaţi cu ciupercile şi codiţele tocate când devine transparentă.
Peste amestec puneţi 1 l de apă caldă şi 1 pahar cu lapte nefiert, săraţi, piperaţi.
Făina o desfaceţi în lapte (dacă vreţi o supă consistentă).
Fierbeţi la foc mic 20 min, răcoriţi supa, o serviţi cu crutoane.
Supa de ciuperci sau de hribi
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de ciuperci cu orz din: ulei de masline, unt, orz, ceapa, ciuperci, supa de pui, morcov, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 linguri de unt ½ ceasca de orz clatit 2 cepe taiate cubulete 200-300 g ciuperci feliate 8 cesti supa de pui 1 morcov mare taiat felii […]
Pofta buna!